- 1 κιλό κιμά από φιλέτο κοτόπουλου ( στήθος και μπούτι )
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 κούπα αλεύρι βρώμης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. μπαχάρι
- 1 κ.γ. κάρυ
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- τριμμένη φρυγανιά για το τύλιγμα
Κοτοκεφτέδες
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μίγμα και να σπάσουν οι ίνες του κρέατος. Λαδώνουμε ένα ταψί. Παίρνουμε χούφτες από το μίγμα και πλάθουμε τους κεφτέδες. Τους τυλίγουμε στη φρυγανιά και τους βάζουμε στο ταψί. Ραντίζουμε τους κεφτέδες με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 10 λεπτά από τη μια πλευρά και 10 λεπτά από την άλλη. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή πουρέ πατάτας και πράσινη σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!