- Για το σπανακόρυζο
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γραμμάρια νερό
- 60 γραμμάρια άγριο ρύζι
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- άνηθο ψιλοκομμένο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
Σπανακόρυζο με μυρωδικά και άγριο ρύζι
Πλένουμε καλά το σπανάκι και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει από τα νερά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το πράσο για 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι, το νερό, το ρύζι, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο να σιγοβράσει και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά να είναι σπυρωτό. Το σπανάκι είναι πολύ ευαίσθητο και δε χρειάζεται περισσότερο από 10 λεπτά βράσιμο. Προσθέτουμε τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε το σπανακόρυζο χλιαρό.
Καλή σας όρεξη!