- Για την κρέμα βανίλια
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
- Για το ζελέ λεμόνι
- 1 λίτρο χυμό λεμονιού
- 100 γραμμάρια νερό βραστό
- 11 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
- 120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- Για το στήσιμο
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 2 ροδάκινα
- 12 κεράσια
Γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια ζελέ λεμόνι και καλοκαιρινά φρούτα
Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ: σε ένα μπωλ βάζουμε 180 γραμμάρια κρύο νερό και διαλύουμε τη ζελατίνη. Την αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη άχνη. Όταν η ζελατίνη έχει γίνει χλιαρή την προσθέτουμε στο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη και ανακατεύουμε κάπου κάπου με ένα κουτάλι. Πρέπει να πήξει ελαφρά ώστε να είναι ημίρρευστο για να μην απορροφηθεί μετά από το υπόλοιπο γλυκό.
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλια : βάζουμε σε ένα μπωλ 100 γραμμάρια γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Προσθέτουμε στο μπωλ με το γάλα το κορν φλάουρ τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Σε ένα γυάλινο σκεύος ή ταψί 24 επί 35 βάζουμε μια στρώση μπισκότα. Απλώνουμε τη μισή κρέμα. Βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Κόβουμε τα φρούτα σε φετάκια και τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα. Απλώνουμε το ζελέ. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να πήξει καλά το ζελέ. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!