- 1 λίτρο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
- 250 γραμμάρια βραστό νερό
- 12 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
- 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Ζελέ πορτοκάλι με αγάρ αγάρ
Σε ένα μπωλ βάζουμε 12 κ.σ. κρύο νερό και διαλύουμε τη ζελατίνη. Την αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε το φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη άχνη. Όταν η ζελατίνη έχει γίνει χλιαρή την προσθέτουμε στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το ζελέ σε φορμάκια ή μπωλάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν.
Καλή σας όρεξη!