- Για το κέικ
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 βανίλια
- 200 γραμμάρια γάλα
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 4 κ.σ. κακάο
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το γλάσο σοκολάτας
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
- 2 κ.σ. νερό
Κέικ σοκολάτας
Για το κέικ: προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση και βουτυροαλευρώνουμε μια μεσαία φόρμα για κέικ περίπου 12 επί 30 εκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ το κακάο και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και έπειτα το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Σ’αυτό το σημείο βυθίζουμε στο κέικ μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή χωρίς ζύμη το κέικ είναι έτοιμο. Διαφορετικά το αφήνουμε να ψηθεί για ακόμα 10 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Για το γλάσο σοκολάτας: λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το νερό σε μπεν μαρί. Γλασάρουμε το κέικ και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!