- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη
- 3 αυγά χτυπημένα
- 100 γραμμάρια γάλα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- Για πασπάλισμα των φύλλων:
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- Για το σερβίρισμα :
- άχνη ζάχαρη
- κανέλα
Κολοκυθόπιτα γλυκιά
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια την κολοκύθα. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσει. Τη στραγγίζουμε καλά και την πολτοποιούμε με ένα πολτοποιητή ή ένα πιρούνι και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα και πασπαλίζοντας με κανελοζάχαρη. Αφού στρώσουμε τα μισά απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε και τα υπόλοιπα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Χαράςουμε σε κομμάτια και παςπαλίζουμε με κανελοζάχαρη. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!