- 1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
- 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- Για τη γέμιση
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη
- 3 αυγά χτυπημένα
- 100 γραμμάρια γάλα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
- Για πασπάλισμα
- άχνη ζάχαρη
- κανέλα
Κολοκυθόπιτα με σταφίδες
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια την κολοκύθα. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσει. Τη στραγγίζουμε καλά και την πολτοποιούμε με ένα πολτοποιητή ή ένα πιρούνι και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα. Αφού στρώσουμε τα μισά απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε και τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα. Χαράσσουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!