- 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
- 150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- Για το σιρόπι
- 450 γραμμάρια ζάχαρη
- 350 γραμμάρια νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλούδα λεμονιού
- κανέλα για πασπάλισμα
Κουρκουμπίνια
Αλείφουμε με βούτυρο ένα φύλλο και κολλάμε σ’ αυτό ένα άλλο φύλλο. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Αραδιάζουμε τα ρολά σε ένα ταψί με λαδόχαρτο με την ένωςη προς τα κάτω και αλείφουμε με βούτυρο. Κόβουμε κομματάκια μήκους 1,5 εκ. και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει και βουτάμε για 10 λεπτά τα κουρκουμπίνια. Αν θέλουμε τα αφήνουμε περισσότερο. Τα φυλάμε ανοιχτά για να μη μαλακώσουν.
Καλή σας όρεξη!