- 100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 200 γραμμάρια αμύγδαλα
- 100 γραμμάρια ηλιόσπορο
- 100 γραμμάρια κολοκυθόσπορο
- 50 γραμμάρια λιναρόσπορο σπασμένο
- 50 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
- 50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
- 200 γραμμάρια δαμάσκηνα αποξηραμένα απύρηνα
- 250 γραμμάρια μέλι
- 200 γραμμάρια ταχίνι
Μπάρες με βρώμη σταφίδες και ξηρούς καρπούς
Βάζουμε στον πολυκόφτη τα δαμάσκηνα και τα πολτοποιούμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα, τους ηλιόσπορους, τους κολοκυθόσπορους και το λιναρόσπορο. Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρντιστούν οι ξηροί καρποί ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα πολτοποιημένα δαμάσκηνα, τους ξηρούς καρπούς, τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας. Στο τηγάνι βάζουμε το μέλι σε χαμηλή φωτιά να ρευστοποιηθεί και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόχαρτο και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 5 ώρες. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το μίγμα σε μπάρες και τις τυλίγουμε σε λαδόχαρτο ή καραμελόχαρτο. Φυλάμε τις μπάρες σε αεροστεγές κουτί για 1 μήνα. Το καλοκαίρι τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!