- Για το κέικ μπανάνας
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 150 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια λιωμένες ώριμες μπανάνες
- 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
- 1 βανίλια
- 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το σιρόπι
- 100 γραμμάρια νερό
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κ.σ. λικέρ μπανάνα
- Για την κρέμα μπανάνας
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. λικέρ μπανάνα
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- σταγόνες σοκολάτας για γαρνίρισμα
Μπανανόπιτα κέικ με κομματάκια σοκολάτας
Για το κέικ μπανάνας: κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα. Καθώς χτυπάμε προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τις μπανάνες, τις σταγόνες σοκολάτας και τη βανίλια και χτυπάμε για 1/2 λεπτό. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βουτυροαλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 22εκ. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Σ´αυτό το χρόνο βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή το βγάζουμε. Διαφορετικά το αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια με πριονωτό μαχαίρι.
Για το σιρόπι : βράζουμε για 1 λεπτό το νερό με τη ζάχαρη ίσα να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το λικέρ μπανάνα. Για την κρέμα μπανάνας : ραντίζουμε τη μπανάνα με το χυμό λεμονιού και το λικέρ μπανάνας και τη λιώνουμε. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη λιωμένη μπανάνα το γιαούρτι και την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να αφρατέψει και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Για τη συναρμολόγηση : βάζουμε το ένα κομμάτι κέικ σε μια πιατέλα και το σιροπιάζουμε. Απλώνουμε τη μισή κρέμα μπανάνας και από πάνω βάζουμε το δεύτερο κομμάτι κέικ. Το σιροπιάζουμε κι αυτό και απλώνουμε την υπόλοιπη μπανανόκρεμα. Γαρνίρουμε με σταγόνες σοκολάτας.
Καλή σας όρεξη!