- 500 γραμμάρια μαρμελάδα κάστανο(βλ.συνταγή)
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 200 γραμμάρια κέικ που περίσσεψε
- 100 γραμμάρια καρύδια χοντροτριμμένα
- 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέττο
Μωσαϊκό με μαρμελάδα κάστανο
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε κι αυτό στο μπωλ. Προσθέτουμε τα 400 γραμμάρια μαρμελάδα κάστανο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το λικέρ αμαρέττο και το κέικ θρυμματισμένο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα λαδόχαρτο και το τυλίγουμε σε σχήμα κορμού. Βάζουμε το μωσαϊκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει. Ξετυλίγουμε το λαδόχαρτο και βάζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα. Αλείφουμε την επιφάνεια του μωσαϊκού με την υπόλοιπη μαρμελάδα κάστανο που κρατήσαμε και διακοσμούμε.
Καλή σας όρεξη!