- 1/2 κιλό ώριμα φρέσκα σύκα
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 50 γραμμάρια γάλα
- 350 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Πίτα κέικ με φρέσκα σύκα
Πλένουμε τα σύκα και κόβουμε το κοτσανάκι. Τα κόβουμε σε τέταρτα τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά και το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και τα σύκα και ανακατεύουμε. Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ 24 επί 34 εκ. και αδειάζουμε το μίγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα. Σερβίρουμε το κέικ με φρέσκα σύκα και παγωτό βανίλια.
Καλή σας όρεξη!