- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Για το σιρόπι
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια νερό
- χυμό από 2 πορτοκάλια
Πορτοκαλόπιτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και βουτάμε στο μίγμα ένα ένα τα φύλλα. Τα βάζουμε σουρωτά σε ένα λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε για 2 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και το περιχύνουμε. Σερβίρουμε με παγωτό.
Καλή σας όρεξη!