- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια νερό
- 15 γραμμάρια γλυκόζη
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 40 γραμμάρια βούτυρο
Σάλτσα καραμέλας γάλακτος
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε το νερό. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη. Όταν λιώσει προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Χωρίς να ανακατεύουμε αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει κουνώντας κάπου κάπου το τηγάνι. Όταν η καραμέλα φτάσει στους 125 βαθμούς είναι έτοιμη. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και αποσύρουμε. Κουνάμε να λιώσει η γλυκόζη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά να βράσει για μερικά δευτερόλεπτα και είναι έτοιμη. Μπορούμε όση δε χρησιμοποιήσουμε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!