- Για τη γέμιση κρέμα φράουλα
- 50 γραμμάρια φράουλες
- 50 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή
- Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα
Σοκολατάκια γεμιστά με φράουλα
Για τη γέμιση κρέμα φράουλα : καλό θα ήταν να ετοιμάσουμε τη γέμιση μια μέρα πριν ώστε να προλάβει να σταθεροποιηθεί. Βάζουμε τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό να μην κολλήσουν. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα μπολ στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη σοκολάτας : θα χρειαστούμε ένα σκεύος μπεν μαρί και φόρμες σιλικόνης για σοκολατάκια. Αν δεν έχουμε σκεύος μπεν μαρί, στερεώνουμε ένα καθαρό ανοξείδωτο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με νερό που βράζει. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ πάνω από το νερό που σιγοβράζει. Προσέχουμε να μην πέσει νερό στη σοκολάτα. Την αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας κάπου κάπου για να ομογενοποιηθεί και να λιώσει ομοιόμορφα. Γεμίζουμε τις φόρμες με τη λιωμένη σοκολάτα και κουνάμε γύρω γύρω. Αδειάζουμε το περιττό πίσω στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και καθαρίζουμε με μια μαρίζ την περιττή σοκολάτα από τις φόρμες. Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα στα τοιχώματα. Γεμίζουμε με την κρέμα φράουλα και συμπληρώνουμε με λιωμένη σοκολάτα. Καθαρίζουμε με μια μαρίζ την περιττή σοκολάτα από τις φόρμες. Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν καλά. Συνήθως χρειάζονται 3-4 ώρες. Βγάζουμε τα σοκολατάκια από τις φόρμες και τα βάζουμε σε κλειστό κουτί. Διατηρούμε στο ψυγείο. Λίγο πριν τα σερβίρουμε τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας όρεξη!