- 380 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- 1 κ.γ. σκόνη κανέλας
Σοκολατάκια χριστουγεννιάτικα με κανέλα και τζίντζερ
Θα χρειαστούμε ένα σκεύος μπεν μαρί και φόρμες σιλικόνης για σοκολατάκια με χριστουγεννιάτικα σχέδια. Αν δεν έχουμε σκεύος μπεν μαρί, στερεώνουμε ένα καθαρό ανοξείδωτο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με νερό που βράζει. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ πάνω από το νερό που σιγοβράζει. Προσέχουμε να μην πέσει νερό στη σοκολάτα. Την αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας κάπου κάπου για να ομογενοποιηθεί και να λιώσει ομοιόμορφα. Αποσύρουμε το μπολ από το νερό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και την κανέλα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μίγμα στις φόρμες για σοκολατάκια. Καθαρίζουμε με μια μαρίζ την περιττή σοκολάτα από τις φόρμες. Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα. Συνήθως χρειάζονται 3-4 ώρες. Βγάζουμε τα σοκολατάκια από τις φόρμες και τα βάζουμε σε κλειστό κουτί. Διατηρούμε στο ψυγείο. Λίγο πριν τα σερβίρουμε τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας όρεξη!