- 1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
- 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- Για τη γέμιση:
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- βανίλια
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 4 μικρές μπανάνες ψιλοκομμένες
- χυμό από μισό λεμόνι
- 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
- Για πασπάλισμα:
- άχνη ζάχαρη
- κακάο
Σοκολατένια μπανανόπιτα με φύλλο κρούστας
Κόβουμε τις μπανάνες και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ετοιμάζουμε την κρέμα : σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τις μπανάνες. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Ανακατεύουμε στην κρέμα τα αυγά και τις σταγόνες σοκολάτας και την απλώνουμε στο ταψί. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνουμε και χαράζουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε τη μπανανόπιτα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο.
Καλή σας όρεξη!