- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 250 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 1/2 κιλό σκληρό αλεύρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 120 γραμμάρια γάλα
- 150 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
- ξύσμα λεμονιού
Σταφιδόψωμα
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και 1 κουταλάκι ζάχαρη. Προσθέτουμε 120 γραμμάρια αλεύρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το χυλό για μισή ώρα. Στο μπωλ της κουζινομηχανής βάζουμε το αλεύρι, το χυλό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο, τις σταφίδες, το γάλα και το ξύσμα. Ζυμώνουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη για μια ώρα. Την ξαναζυμώνουμε και πλάθουμε 12 φραντζολάκια. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόχαρτο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!