- Για το παντεσπάνι
- 10 αυγά
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια νερό
- 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 6 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- Για την κρέμα φράουλα
- 600 γραμμάρια γάλα
- 40 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου φράουλα
- 40 γραμμάρια ζάχαρη
- Για την κρέμα μπανάνα
- 600 γραμμάρια γάλα
- 40 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου μπανάνα
- 40 γραμμάρια ζάχαρη
- Για το ζελέ φράουλα
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 500 γραμμάρια νερό βραστό
- 500 γραμμάρια νερό κρύο
- 10 φράουλες σε φετάκια
- Για το ζελέ μπανάνα
- 2 φακελάκια ζελέ μπανάνα
- 500 γραμμάρια νερό βραστό
- 500 γραμμάρια νερό κρύο
- 2 μπανάνες σε φετάκια
Τούρτα δίχρωμη με φράουλες και μπανάνες
Για το παντεσπάνι: χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο μίγμα με τα αυγά προσθέτουμε εναλλάξ το νερό με το αλεύρι ανακατεύοντας προς μια κατεύθυνση. Σε 2 ορθογώνια ταψιά 35 επί 40 απλώνουμε λαδόχαρτο. Μοιράζουμε το μίγμα στα ταψιά. Ψήνουμε και τα δυο μαζί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για την κρέμα φράουλα: διαλύουμε σε μισό φλυτζάνι γάλα το άνθος αραβοσίτου φράουλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα. Αδειάζουμε το άνθος αραβοσίτου στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την κρέμα μπανάνα.
Για το ζελέ φράουλα: σε ένα μπωλ βάζουμε το βραστό νερό και διαλύουμε καλά το ζελέ. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μπωλ στην κατάψυξη να πήξει ελαφρά μέχρι να είναι ημίρευστο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το ζελέ μπανάνα.
Για τη συναρμολόγηση: κόβουμε τα παντεσπάνια το καθένα σε δυο κομμάτια κάθετα. Συνολικά έχουμε τέσσερα κομμάτια παντεσπάνι. Βάζουμε σε μια πιατέλα με τσέρκι το ένα κομμάτι παντεσπάνι. Απλώνουμε την κρέμα μπανάνα. Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα φράουλα. Ακολουθεί το τρίτο παντεσπάνι και τα φετάκια μπανάνας. Περιχύνουμε με το ζελέ μπανάνα. Τέλος τοποθετούμε το τελευταίο παντεσπάνι τις φράουλες και το ζελέ φράουλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά το ζελέ. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!