- 250 γραμμάρια φύλλο κανταιφι
- 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- Για το σιρόπι
- 100 γραμμάρια νερό
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Για την κρέμα κολοκύθας
- 200 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας ουδέτερο ( βλ. συνταγή)
- 200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
- 90 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/6 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ. κανέλα
- Για γαρνιτούρα
- Καρύδια τριμμένα
- Κανέλα
Φωλιά από κανταΐφι με κρέμα κολοκύθας
Χωρίζουμε καλά τις ίνες από το κανταΐφι και το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι καλύπτοντας τα τοιχώματα ώστε να δημιουργηθεί μια φωλιά. Ραντίζουμε με το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και το σιροπιάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε τα 100 γραμμάρια από το γάλα με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το χτυπημένο μείγμα μαζί με τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Γεμίζουμε τη φωλιά με την κρέμα και πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένα καρύδια.
Καλή σας όρεξη!