- 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χονδρό
- 100 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 1 λοβό βανίλιας ( τα σποράκια και τη φλούδα)
- 1,5 λίτρο νερό
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα βανίλιας
Με ένα μαχαίρι σκίζουμε το λοβό της βανίλιας και αφαιρούμε τα σποράκια. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα της βανίλιας για 2 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο και ρίχνουμε προσεκτικά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά ώσπου να ξανθύνει όσο θέλουμε. Προσθέτουμε τα σποράκια της βανίλιας και ανακατεύουμε άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσεκτικά ρίχνουμε στο σιμιγδάλι το σιρόπι αφού αφαιρέσουμε το λωβό της βανίλιας. Ανακατεύουμε να πιει το σιρόπι. Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ και όταν κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Καλή σας όρεξη!