- 300 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 1,5 λίτρο νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 100 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χονδρό
- 30 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 30 γραμμάρια ξερά βερύκοκα
- 30 γραμμάρια ξερά σύκα
- 30 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
- 30 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
- 30 γραμμάρια cranberries
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ξερά φρούτα
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα τα βερίκοκα και τα σύκα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα φρούτα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το βούτυρο και όταν ζεσταθούν προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί και προσθέτουμε τα ξερά φρούτα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ανακατεύοντας και αποσύρουμε. Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα ή αν θέλουμε σε ατομικά μπολάκια. Όταν κρυώσει ο χαλβάς αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!