- 50 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 2 κούπες νισεστέ
- 1,5 κούπα ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- 1 κούπα άσπρα αμύγδαλα καβουρδισμένα
Χαλβάς Φαρσάλων
16 Μερίδες
~ 30 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη μισή κούπα ζάχαρη και κουνάμε λίγο μέχρι να γίνει καραμέλα. Ανακατεύουμε χώρια το καλαμποκέλαιο με την υπόλοιπη ζάχαρη, το νερό και το νισεστέ και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και το βάζουμε για 10 λεπτά στο γκριλ ή ώσπου να κάνει κρούστα.
Καλή σας όρεξη!