- 200 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 3 αυγά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γραμμάρια γάλα
- 50 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 φακελάκι βανίλια
- Για επικάλυψη
- 3 ώριμες μπανάνες σε φετάκια
- 2 φακελάκια ζελέ μπανάνα
- 400 γραμμάρια νερό βραστό
- 200 γραμμάρια νερό κρύο
Ψημένο cheesecake μπανάνα
Λιώνουμε το βούτυρο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα με σούστα και το βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το γάλα, το αλεύρι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε στο μίγμα τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις και το αδειάζουμε στη φόρμα με τα μπισκότα. Ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα. Μόλις φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί καλά και να κρυώσει. Σε ένα μπωλ βάζουμε το βραστό νερό και διαλύουμε σ’αυτό το ζελέ. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ζελέ στην κατάψυξη μέχρι να φτάσει σε ημίρευστη μορφή ανακατεύοντας κάπου κάπου για να μην πήξει εντελώς. Απλώνουμε στο cheesecake τα φετάκια μπανάνας και από πάνω απλώνουμε το ζελέ. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!