- 200 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 3 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γραμμάρια γάλα
- 50 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 σταγόνα άρωμα βανίλιας
- 1 βάζο ροδάκινα κομπόστα (βλ.συνταγή)
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρη
- 20 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Ψημένο cheesecake με ροδάκινα
Λιώνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με σούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και έπειτα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το γάλα, το αλεύρι και τη βανίλια. Απαλά ανακατεύουμε στο μείγμα τη μαρέγκα και το αδειάζουμε στη φόρμα με τα μπισκότα. Ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Πολτοποιούμε το 1/3 από τα ροδάκινα και κόβουμε τα υπόλοιπα σε φετάκια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει. Όταν κρυώσει το cheesecake απλώνουμε τον πολτό ροδάκινου στη μέση και γαρνίρουμε με τα φετάκια γύρω γύρω. Προσθέτουμε ροζέτες από τη σαντιγύ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!