- 8 μέτρια κολοκυθάκια
- 200 γραμμάρια κουσκουσάκι
- 480 γραμμάρια ζωμό κότας ζεστό
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μικρά καρότα
- 1/2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 120 γραμμάρια χυμό λεμονιού
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Κολοκυθάκια παπουτσάκι με κουσκουσάκι
Σε ένα μπωλ βάζουμε το κουσκουσάκι και το σκεπάζουμε με το ζωμό. Το αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι το κουσκουσάκι να πιει το ζωμό. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε λίγη από την ψίχα μέχρι τα κολοκυθάκια να αρχίσουν να μοιάζουν με βαρκούλες. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο βραστό νερό ζεματίζουμε τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά και τα βγάζουμε σε ένα πυρέξ. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε 30 γραμμάρια ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σωτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κουσκουσάκι. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα και τζατζίκι ή σως γιαουρτιού.
Καλή σας όρεξη!