- 1 λίτρο γάλα
- 500 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
- 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
- 1 αυγό
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι μαύρο
- τριμμένη φρυγανιά
Καλαμποκόπιτα με φέτα και πιπεριές
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, τις πιπεριές, το αυγό, το αλάτι, τη ρίγανη, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!