- 1,5 κιλό μοσχαρίσια ελιά σε μερίδες
- 2-3 μέτριες πατάτες σε φέτες
- 2 μελιτζάνες μαύρες ή λευκές σε φέτες
- 3 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
- 2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 2 ντομάτες σε φέτες
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μέλι
- ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
Μπριάμ με μοσχαράκι
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε το κρέας. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πλένουμε ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μέλι και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Σε μια γάστρα ή ένα βαθύ ταψί στρώνουμε τα λαχανικά διαδοχικά σε στρώσεις με το κρέας ανάμεσα για να μην ξεραθεί και να είναι τρυφερό. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Ψήνουμε το μπριάμ σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 180 βαθμούς για 1 με 1,5 ώρα. Στο τέλος το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια για 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!