- 1 κιλό πατάτες
- 250 γραμμάρια γάλα
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- πιπέρι λευκό
- αλάτι
Πουρές πατάτας
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Τις καλύπτουμε με νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζουμε και τις καθαρίζουμε αμέσως. Τις πολτοποιούμε με τον πολτοποιητή πατάτας. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες αποσύρουμε. Αν είναι πολύ σφιχτός ο πουρές προσθέτουμε κι άλλο ζεστό γάλα μέχρι να έχει την υφή ου θέλουμε. Με τον πουρέ πατάτας συνοδεύουμε διάφορα ψητά, ψάρια, σνίτσελ, κοτομπουκιές κ.ά.
Καλή σας όρεξη!