- Για τα φασολάκια βουτύρου
- 1/2 κιλό φασολάκια στρογγυλά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. πολτό σκόρδου ( βλ. συνταγή )
- αλάτι
- πιπέρι
- Για τον πουρέ πατάτας
- 1 κιλό πατάτες
- 200 γραμμάρια γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Φασολάκια βουτύρου με σκόρδο και πουρέ πατάτας
Ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας: πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν με νερό που τις σκεπάζει ώσπου να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις καθαρίζουμε αμέσως. Τις λιώνουμε, προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε τα φασολάκια βουτύρου: βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά ώστε να κρατάνε. Τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και τον πολτό σκόρδου. Ανακατεύουμε με τα φασολάκια για 2 λεπτά και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Καλή σας όρεξη!