- Για τη ζύμη
- 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- Για τη συναρμολόγηση
- 200 γραμμάρια σπανάκι σε φύλλα
- 1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 1/2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- ελαιόλαδο
Πίτσα με σπανάκι
Σε ένα μπωλ βάζουμε το χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά. Ζυμώνουμε με το γάντζο. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 2 ώρες να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνουμε στο φούρνο δυο αντικολλητικά ταψιά για πίτσα 35 εκ. Ανοίγουμε τη ζύμη σε δυο φύλλα. Απλώνουμε στη ζύμη το σπανάκι και τον άνηθο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τη φέτα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!