- 4 μεγάλες πατάτες
- ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι
- διάφορα μυρωδικά αποξηραμένα (ρίγανη, θυμάρι, εστραγκόν κλπ)
Χωριάτικες τηγανιτές πατάτες με μυρωδικά
Πλένουμε καλά τις πατάτες τρίβοντας με ένα βουρτσάκι ώστε να φύγουν τα χώματα. Τις κόβουμε σε φέτες και μετά σε σχήμα κυδωνάτες. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τις πατάτες, αν χρειάζεται σε δόσεις ώστε να μην είναι πάρα πολλές και πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Με αυτό τον τρόπο οι πατάτες θα γίνουν τραγανές. Αδειάζουμε τις πατάτες με ένα δίχτυ τηγανίσματος σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και μπόλικα μυρωδικά.
Καλή σας όρεξη!