- 160 γραμμάρια τόνο σε λάδι
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο μεγάλο τριμμένο
- 1 σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 80 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο
- 2 κ.σ. μαγιονέζα αβοκάντο (βλ. συνταγή)
- 1 κ.σ. μουστάρδα (βλ. συνταγή)
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- πιπέρι μαύρο
Τονοσαλάτα
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και τρίβουμε το καρότο. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τον τόνο. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τη μαγιονέζα (βλ. συνταγή), τη μουστάρδα (βλ. συνταγή) και το χυμό λεμονιού. Τρίβουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Φρυγανίζουμε φέτες ψωμιού και σερβίρουμε από πάνω την τονοσαλάτα μαζί με φέτες ντομάτας ή ρόκας (ανάλογα με την εποχή). Διατηρούμε την τονοσαλάτα στο ψυγείο για 1 ημέρα.
Καλή σας όρεξη!