- 500 γραμμάρια συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 κρεμμύδι λιωμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ξύλο κανέλας
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 3 σταγόνες tabascο
- 60 γραμμάρια μέλι
- 100 γραμμάρια λευκό ξύδι
- ελαιόλαδο
Αρωματική κέτσαπ
Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε τη ντομάτα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για ακόμη 30 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί λίγο. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει η κέτσαπ την αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο και καλύπτουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο για να διατηρηθεί. Φυλάμε την κέτσαπ στο ψυγείο. Διατηρείται αρκετό καιρό.
Καλή σας όρεξη!