- 200 γραμμάρια σκόνη μουστάρδας
- 300 γραμμάρια νερό βρασμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια λευκό ξύδι
- 2 κ.σ. μέλι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σπιτική μουστάρδα
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το νερό με το ξύδι και διαλύουμε σ΄αυτό το μέλι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη μουστάρδα για 24 ώρες εκτός ψυγείου. Τη βάζουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας και την αφήνουμε να κρυώσει. Αδειάζουμε τη μουστάρδα σε ένα γυάλινο βαζάκι και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Σημαντικό tip: Στην αρχή είναι λίγο καυτερή και θέλει αρκετό χρόνο στο ψυγείο ώστε να γίνει πιο απαλή .
Καλή σας όρεξη!