- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 3-4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κ.γ. σουμάκ
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- αλεύρι για το τύλιγμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Για το σερβίρισμα
- σάλτσα ταχίνι (βλ. συνταγή) ή χούμους (βλ. συνταγή) ή τζατζίκι (βλ. συνταγή)
Φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες)
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20-30 λεπτά. Αν χρειάζεται τα ξαφρίζουμε. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στον πολυκόπτη. Τα θρυμματίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το αλεύρι, την πάπρικα, το σουμάκ, το κύμινο, το μπαχάρι, πιπέρι και αλάτι. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να πλάθονται, αναλόγως πόσο υγρό είναι το μίγμα. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τυλίγουμε σε αλεύρι. Τα τηγανίζουμε σε λίγο ζεστό λάδι και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με σάλτσα ταχίνι (βλ. συνταγή) ή χούμους (βλ. συνταγή) ή τζατζίκι (βλ. συνταγή).
Καλή σας όρεξη!