- 2 μέτριες πατάτες
- 1 κολοκυθάκι σε φετάκια
- 2 καρότα σε φετάκια
- 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
- 2 μεγάλα μανιτάρια λευκά σε φέτες
- 1 ντομάτα σε φέτες
- 6 φέτες ζαμπόν
- 6 φέτες γραβιέρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 8 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
- 8 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο
- 6 αυγά
- 200 γραμμάρια γάλα
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Φριτάτα ( ομελέτα φούρνου )
Βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε φέτες. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί 25 επί 32. Βάζουμε τα λαχανικά, το ζαμπόν και τη γραβιέρα σε στρώσεις πασπαλίζοντας ενδιάμεσα τα λαχανικά με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα το κρεμμυδάκι το δυόσμο και το βασιλικό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε τη φριτάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 30-40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!