- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 1 μέτρια μελιτζάνα λευκή σε κυβάκια
- 1 κολοκυθάκι σε κυβάκια
- 4 άσπρα μανιτάρια agaricus σε φετάκια
- 250 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
- 2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κυβάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών ζεστό
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
- 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
- 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο
- τριμμένο κεφαλοτύρι ή διατροφική μαγιά
Ριζότο με καλοκαιρινά λαχανικά
Πλένουμε το ρύζι μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη μελιτζάνα και σοτάρουμε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Τέλος αφού χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει σχεδόν διάφανο. Αν έχει στεγνώσει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε τις ντομάτες και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό. Όταν τον απορροφά το ρύζι ρίχνουμε την επόμενη κουτάλα με ζωμό. Πρέπει το ριζότο να είναι χυλωμένο. Προσθέτουμε το βούτυρο και αποσύρουμε. Σερβίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και τριμμένο κεφαλοτύρι ή διατροφική μαγιά.
Καλή σας όρεξη!