- 2 βολβούς παντζάρι μέτριους
- 250 γραμμάρια μανιτάρια brown
- 250 γραμμάρια ρύζι άγριο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 550 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- παρμεζάνα τριμμένη ή διατροφική μαγιά
Άγριο ρύζι με παντζάρι και μανιτάρια
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τους βολβούς παντζαριού. Τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό που να τους σκεπάζει. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι αλλά να κρατάνε. Πλένουμε το ρύζι μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο για 2 λεπτά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι ρίχνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Κόβουμε τους βολβούς παντζαριού σε κυβάκια και τους προσθέτουμε στο τηγάνι με το ρύζι. Ρίχνουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με λίγα υγρά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη ή διατροφική μαγιά.
Καλή σας όρεξη!