- 4 μεγάλες πατάτες
- ελαιόλαδο
- σκόνη σκόρδου
- πάπρικα γλυκιά
- ρίγανη
- Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 30 γραμμάρια μαγιονέζα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Πατάτες ψητές με σάλτσα γιαουρτιού
Πλένουμε με βουρτσάκι τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε πυρέξ ή πήλινο σκεύος. Προσθέτουμε λίγο νερό ίσα να μην κολλήσουν στον πάτο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Αναμιγνύουμε καλά τα υλικά της σάλτσας και τη φυλάμε στο ψυγείο. Κόβουμε στη μέση τις πατάτες και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου πάπρικα και ρίγανη.
Καλή σας όρεξη!