- 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών με θρούμπι, θυμάρι, δεντρολίβανο, κόλιανδρο, ρίγανη, μάραθο, άνηθο, δυόσμο, σουσάμι, μαυροσούσαμο, λιναρόσπορο
- 1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών με πάπρικα, μουστάρδα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι μαύρο, κύμινο, σκόρδο, κάρυ, τζίντζερ, κουρκουμά
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
Κεφτεδάκια αφράτα με μυρωδικά
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα αυγά, το δυόσμο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά και αλάτι. Ζυμώνουμε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν οι ίνες του κρέατος. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά μέχρι να κάνουν κρούστα. Προσεκτικά και χωρίς να διαλυθούν τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές ή πατάτες φούρνου ή ρύζι (βλ.συνταγές).
Καλή σας όρεξη!