- Για το κοκκινιστό μοσχαράκι
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 100 γραμμάρια κρασί κόκκινο ξηρό
- 200 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για τον πουρέ κολοκύθας
- 500 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
- 50 γραμμάρια γάλα αγελαδινό ή φυτικό
- 50 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
- 50 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ κολοκύθας
Για το κοκκινιστό μοσχαράκι : σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεστάινουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά από 2 λεπτά, όταν μαραθούν, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη δάφνη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί ώσπου να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τον πουρέ κολοκύθας.
Για τον πουρέ κολοκύθας : κόβουμε την κολοκύθα στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες. Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι η σάρκα της κολοκύθας να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι. Ξεφλουδίζουμε τις φέτες κολοκύθας και βάζουμε την ψίχα σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο,μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε κάπου κάπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της κολοκύθας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε προαιρετικά το κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!