- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 300 γραμμάρια ταχίνι
- 200 γραμμάρια νερό
- 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μπαχάρι
- 100 γραμμάρια ηλιόσπορο
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Φλογέρες με ταχίνι και ξηρούς καρπούς
Σε ένα στρογγυλό ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Ανακατεύουμε καλά το ταχίνι με το νερό, τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά. Απλώνουμε τα φύλλα και τα αλείφουμε με μια μαρίζ. Διπλώνουμε τις μακριές άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε φλογέρες. Βρέχουμε την επιφάνειά τους με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!