- 250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 250 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια νερό χλιαρό
- σουσάμι για πασπάλισμα
Λαγάνα
Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο νερό και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 10 λεπτά να αφρίσει. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτουμε λίγο λίγο στη μαγιά ζυμώνοντας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι ώστε η ζύμη μας να είναι ελαστική και να μην κολλάει. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη. Με τον πλάστη ανοίγουμε δυο φυλλαράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Βρέχουμε την επιφάνεια με λίγο νερό, κάνουμε λακκουβίτσες με το δάχτυλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αφήνουμε τις λαγάνες σκεπασμένες να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!