- Για το φύλλο
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
- ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδου
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δυόσμο και τη γραβιέρα. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!