- 750 γραμμάρια χτένι μοσχαρίσιο
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 1/2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 100 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 6 κλαδάκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- 6 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 120 γραμμάρια χυμό λεμονιού
Κρεατόσουπα με πράσο
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει. Μόλις αρχίσει να βράζει και βγάλει αφρό, πετάμε το νερό και αφήνουμε το κρέας στην άκρη. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 1500 γραμμάρια ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας για περίπου 1 ώρα. Προσθέτουμε το ρύζι, το καρότο, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού. Παίρνουμε λίγη σούπα με μια κουτάλα και ρίχνουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στη σούπα και ανακατεύουμε ζωηρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Καλή σας όρεξη!