- 500 γραμμάρια σέσκουλα
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 100 γραμμάρια γιαούρτι σπιτικό
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
Σαλάτα με αχνιστά σέσκουλα και σάλτσα γιαουρτιού
Πλένουμε τα σέσκουλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό και το βάζουμε να βράσει. Όταν αρχίσει να βράζει βουτάμε τα σέσκουλα. Μετά από λίγο χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τα σέσκουλα να αχνιστούν για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπωλ βάζουμε το σπιτικό γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!