- Μια δόση χειροποίητα σαβαγιάρ
- 300 γραμμάρια φράουλες κομμένες στα τέσσερα
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
- Για την κρέμα :
- 1 φακελάκι φυτική σαντιγύ
- 700 γραμμάρια γάλα
- 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 6 φύλλα ζελατίνης
- 1 κ.σ. λικέρ φραγκοστάφυλλο
Ελαφριά σαρλότ με φράουλες
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε 4 κ.σ. νερό, τα στραγγίζουμε και τα διαλύουμε καλά σε μισό φλυτζανάκι βραστό νερό. Μόλις κρυώσει η ζελατίνη χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγύ με τα 200 γραμμάρια γάλα μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε τη ζελατίνη, το υπόλοιπο γάλα και την άχνη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα στην κατάψυξη για λίγο να στερεοποιηθεί. Σε μια φόρμα για σαρλότ στήνουμε στα τοιχώματα και στον πάτο σαβαγιάρ και απλώνουμε λίγη κρέμα. Προσθέτουμε τις μισές φράουλες, σαβαγιάρ, ξανά κρέμα και τέλος φράουλες. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να δέσει.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή σας όρεξη!