- 300 γραμμάρια κουβερτούρα
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 4 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. λιναρόσπορο σπασμένο
- 125 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια κακάο
Κέικ γεμιστό με σοκολάτα και λιναρόσπορο
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο μίγμα σοκολάτας τη βανίλια το λιναρόσπορο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το προσθέτουμε στο μίγμα. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε μια φόρμα Νο 23 και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να κάνει κρούστα. Αυτό το κέικ βγαίνει υγρό στο κέντρο όπως το σουφλέ. Σερβίρουμε το κέικ ζεστό με παγωτό βανίλια.
Μόλις διαβάσατε μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές μας!
Αν θέλετε να λαμβάνετε πρώτοι τις νέες μας συνταγές κάντε μας Like πατώντας εδώ!
Καλή σας όρεξη!