- Για τη ζύμη
- 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- Για τη συναρμολόγηση
- 6 κ.σ. σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου ( βλ. συνταγή )
- 8 φέτες αλλαντικό γαλοπούλα καπνιστή
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 3 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
- 4 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- πιπέρι μαύρο
- ρίγανη
Πίτσα με γαλοπούλα πιπεριές και μανιτάρια
Σε ένα μπωλ βάζουμε το χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά. Αφήνουμε το μίγμα 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά. Ζυμώνουμε με το γάντζο. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 2 ώρες να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση και βάζουμε δυο ταψιά για πίτσα 35 εκ. να κάψουν. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες και ανοίγουμε δυο φύλλα. Αλείφουμε τα φύλλα με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και απλώνουμε τη γαλοπούλα, το τυρί, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε πιπέρι και λίγη ρίγανη και ψήνουμε τις πίτσες μία μία στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!